Groepslessen bij Total Body WOrx

Een sterke core is belangrijk voor verschillende redenen. Het voorkomen van blessures, het verbeteren van sportprestaties én een betere lichaamshouding; zowel staand als zittend.
Voorkomen is beter dan genezen en door het versterken van de romp kun je ervoor zorgen dat verschillende klachten minder snel zullen ontstaan. Zo zullen klachten aan de rug, liezen, hamstrings, knieën en enkels minder snel ontstaan als de core stability in de juiste balans is.
Onder core training worden die trainingen verstaan die het gedeelte van het lichaam van de rug, buik en het gebied rondom het bekken versterken. Elke beweging van het lichaam begint vanuit de kernspieren. De romp zal dus een krachtige stabiliteit moeten hebben voor het bewegen van de armen en benen. Core stability oefeningen zorgen ervoor dat je de controle en balansbeheersing over je rug, bekken, heup, knie en enkel traint. Naast het optimaliseren van de sportprestaties helpt het je ook in het dagelijkse leven om bewegingen kwalitatief beter te kunnen uitvoeren zoals wandelen, fietsen, traplopen en tillen.
De sporter zal merken dat bewegingen makkelijker gaan en de kans op blessures aanzienlijk vermindert, doordat het centrum van het lichaam in balans is op het vlak van coördinatie, stabiliteit en mobiliteit. Verbeteringen in sportprestaties zijn onder andere zichtbaar in toename van snelheid, belvastheid en uithoudingsvermogen.
Trainer;
- Anja
- Elvi
- Dirk

slender young woman checking phone at the gym z7t5bul

Abonnementen

Bij Total Body WorX in Rijsbergen bieden we verschillende abonnementen aan.

Abonnement onbeperkt fitness

v.a. € 36,90 / 4 weken

Groepslessen

v.a. € 39,90 / 4 weken

Voedingscoaching & meting

v.a. €90 of €15 per meting

Kom jij bij ons sporten? Neem een gratis proefles
in de sportschool van Rijsbergen!